Skip to content Skip to footer

Novi partner: NOTCH

Jesi za Notchni đir po orbiti? 🙂 Jer Notch, hrvatska IT firma sa sjedištima u Zagrebu, Splitu i Frankfurtu, novi je sponzor CroCubea! Svijetu i orbiti žele pokazati svoju tehničku izvrsnost, pogotovo u Javi i Agile metodologiji.  Znaju točno što znači raditi “globalno”, s obzirom da je većina njihovh klijenata iz različitih dijelova svijeta, a nije im nepoznato ni biti u orbiti projekata u različitim industrijama  i putovati galaksijam različitih tehnologija. 

Fokusirani su na razvoj i učenje unutar firme, projektima poput Learn@Lunch, DevCrawl Meetupova i blogova kroz koje pokazuju svoje tehničko znanje, a žele i studentima, mladima i tehnološkim entuzijastima omogućiti da nauče o tehnologijama brzinom svjetlosti. Ljetnu školu Devcademy, koja se održava već šesti put za redom, ove godine ima posebnu CroCube oznaku. Kroz četiri tjedna, sudionici će moći učiti o Reactu, Springu, .NET-u ili Go-u, a kroz predavanja vodit će ih najiskusniji inženjeri u Notchu. U Space Editionu Devcademyija zadatci će također imati CroCube žig, a za zadnji hackathon pripremaju nešto svemirsko! 

Zašto su  krenuli u suradnju s CroCubeom, objasnio je Ante Radoš, Principal Engineer iz Notcha, koji stoji i iza organizacije Devcademy ljetne škole. 

“U Notchu volimo izazove. Početkom godine, u sklopu formiranja novog R&D odjela, tražili smo nove izazove i prilike te smo se željeli okušati u nečem novom. Kad smo čuli za CroCube brzo smo shvatili da je to to “novo” koje smo čekali. Ovo nam je ujedno bila prilika da podržimo jednu hvale vrijednu inicijativu te pomognemo u razvoju znanosti, tehnologije i istraživanja. Privukla nas je znatiželja te izazovi koji stoje iza svega toga. Kako do sad nismo imali priliku raditi na svemirskim projektima, bili smo jako znatiželjni što je sve potrebno kako bi se jedan takav projekt ostvario. Ideja nam je u budućnosti pokušati doprinijeti sličnim projektima znanjem i iskustvom.”

Iza Notcha stoji tim željan izazova, a njihova krilatica “Outwit the Challenge”, sada će se odnositi i na space projekte. 

“Već nebrojno puno puta smo dokazali da znamo i volimo raditi izazovne stvari. Vjerujem da projekti povezani sa svemirom mogu biti novi izazov za nas, te nam mogu pomoći da otvorimo jedno novo poglavlje firme. Također, projekti poput ovoga omogućuju razvoj znanosti, tehnologije i obrazovanja, te pišu jednu pozitivnu priču za cijelo društvo. CroCube može pomoći istraživanju svemira i stvoriti priliku ljudima kojima je to do sada bilo nepristupačno. Može potaknuti zanimanje mladih ljudi za STEM područjem te potaknuti i otkriti nove inovatore. Vjerujem da također postoji i ogromna komercijalna prilika koju svakako treba iskoristiti.”

Anti je prva asocijacija na space astrofotografija, što ne čudi s obzirom da u svoje slobodno vrijeme voli biti u orbiti kamera i objektiva, a njegov najsvježiji space fact je da Merkur je u prosjeku planet najbliži Zemlji. Zbog svoje putanje i brzine najčešće je najbliži planet Zemlji te ima prosječnu udaljenost od Zemlje kraću od Marsa ili Venere.

Prijave za Devcademy: Space Edition počinju 23. svibnja, a samo 24 sudionika ove godine ući će u Notchnu galaksiju tehnologija. Prijavite se za đir po orbiti s Notchem i upoznajte njihove iskusne developere!

 

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh