Skip to content Skip to footer

HAKOM Obiteljski Dan: Spajajući Svemir i Djecu

Svijet svemira i tehnologije često zrače čarolijom i tajnovitošću za najmlađe generacije. No, zahvaljujući suradnji između Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) i tima misije CroCube, djeca su imala priliku razotkriti ovo čarobno područje na nedavnom Obiteljskom Danu u HAKOMu. CroCube volonterke, Daniela, Tea i Lucija, uspjele su osvijetliti svijet svemira za malene posjetitelje na ovom posebnom događaju.

Obiteljski Dan u HAKOMu bio je prilika za roditelje i njihovu djecu da provedu dan zajedno na poslu. No, ovog puta, to nije bio običan dan u uredu. Zahvaljujući CroCube volonterkama, mališani su se upustili u svemirsku avanturu i naučili nešto novo.

Daniela, Tea i Lucija pripremile su informativno predavanje o prvom hrvatskom satelitu – CroCube. Kroz jednostavne i zanimljive priče, objasnile su djeci kako ovaj mali, ali moćni satelit pomaže u istraživanju svemira i komunikaciji na Zemlji. Djeca su oduševljeno slušala i postavljala mnoga pitanja, pokazavši znatiželju i strast prema svemiru.

Nakon predavanja uslijedio je svemirski kviz, koji je izazvao uzbuđenje među mališanima. Pitanja o planetama, astronautima i svemirskim letovima bila su izazovna, ali djeca su se natjecala s osmijehom na licu. Pobjednici kviza nagrađeni su posebnim svemirskim nagradama koje su donijele volonterke. Na kraju, djeca su imala priliku fotografirati se ili napraviti selfie s našim “astronautom”.

Ovaj Obiteljski Dan u HAKOMu bio je krasan primjer izvrsne suradnje između HAKOM-a i tima misije CroCube. Spajajući svijet tehnologije i svemira s dječjom znatiželjom, stvorena je nezaboravna prilika za učenje i zabavu. Zahvaljujući predanosti volonterki, djeca su se približila svemiru na način koji će ih vjerojatno inspirirati za buduće avanture u znanosti i tehnologiji.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh