Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sponzori i partneri

Znanstvenici i stručnjaci

Razvoj visoke tehnologije u Republici Hrvatskoj potiče suradnju industrije, istraživačkog sektora i obrazovanja. Projekt okuplja interdisciplinaran tim znanstvenika i stručnjaka. Razmjena znanja i nova poznanstava pružaju jedinstvenu vrijednost za sve članove tima i vanjske partnere.

Učenici i studenti

Studenti razvijaju satelit bez prethodnog iskustva a potrebna znanja i vještine steći kroz rad na projektu pod mentorstvom stručnjaka iz raznih područja no pretežno tehničkih znanosti. Suradnja potpuno različitih specijalizacija vrlo je slična onome što će iskusiti kad krenu raditi u industriji. Stečeno znanje koristit će za razvoj novih projekata i prenositi sljedećoj generaciji u ulozi mentora.

Hrvatske tvrtke

Hrvatske tvrtke koje izrađuju komponente satelita imaju priliku testirati i promovirati svoje proizvode u primjeni unutar svemirskih misija i izgradnji satelita. Razvoj svemirskog sektora gospodarstva i lokalne industrije potiče poduzetnike da prepoznaju poslovne modele temeljene na svemirskim tehnologijama i izradi softvera, hardvera i infrastrukture za svemirska istraživanja i industriju.

Šira javnost

Razvoj svemirske industrije

Izrada i lansiranje prvog hrvatskog satelita je prvi korak u razvoju hrvatskog svemirskog programa i neovisnom izvoru podataka iz svemira. Satelitski podaci mogu se koristiti za istraživanja i u ostalim područjima znanosti. Imaju široku primjenu od zaštite okoliša, nadziranja velikih požara, onečišćenja mora, kontrolu katastarskih čestica, itd. Stvaranje vlastitih podataka je važno i s aspekta državne sigurnosti, razvojem sustava satelita koje MORH može koristiti u svrhu sigurnosti i nadzora granica. Svemirska industrija potiče i otvaranje novih sveučilišnih programa, npr. astronautika, konstruiranje satelita, itd.

Doprinos društvu

Svemir omogućava brojne inovacije u industriji i znanosti, doprinosi ukupnom gospodarskom rastu i otvara nove mogućnosti za zapošljavanje. Edukacija budućeg stručnog kadra potiče razvoj visokotehnološkog poduzetništva. Hrvatska može dostići europske zemlje i aktivno sudjelovati u globalnom svemirskom sektoru. Uspjeh CroCube projekta je samo početak niza satelitskih misija, pruža pozitivan primjer drugima i potiče suradnju i zajednički doprinos napretku Republike Hrvatske.

Partneri, sponzori i prijatelji:​

Medijski nas prate:

Press materijal

Za preuzimanje press materijala slobodno nas kontaktirajte na contact@crocube.hr.

Lansiraj se na vrh