Skip to content Skip to footer

Novi partner: EXEVIO i mobilna aplikacija

Našoj misiji pridružila se još jedna hrvatska firma – riječki Exevio

Stručni tim Exevia pruža svoje usluge već 8 godina zahvaljujući bogatom iskustvu u razvoju digitalnih rješenja s fokusom na kvalitetu, izvedbu i implementaciju modernih tehnologija.

Kako kažu: “Podržavajući koncept društveno odgovornog poslovanja, svim elementima našeg rada nastojimo pozitivno utjecati na okoliš i zajednicu. Naša primarna domena je informacijska tehnologija, ali u široj slici s posebnim žarom pristupamo inovacijama koje obogaćuju ljudske živote.”

Osim financijske donacije, Exevio je odlučio odraditi ono što rade najbolje – izraditi mobilnu aplikaciju za našu misiju! Uskoro donosimo više informacija o samoj aplikaciji te mali preview!

Kad smo ih zamolili da kažu malo više o motivaciji zbog koje su se odlučili poduprijeti naš projekt, očekivali smo tipičnu izjavu od par rečenica, no dobili smo pravo motivacijsko pismo, koje prenosimo u cijelosti jer ono predstavlja to, zbog čega nastojimo ostvariti ovu misiju!

Piše: Edi Budimilić, osnivač i vlasnik Exevija

Od malena gledam u zvjezdano nebo s čuđenjem nepojmljive veličine onog što nam je poznato u svemiru. Misterij svemira me kroz život uvijek vodio na drugačije razmišljanje i odlučivanje. S obzirom na to da nisam vjernik i nemam afiniteta prema ne-znanstvenim alternativama, ljubav prema svemiru i povezanim znanostima igraju dobru ulogu u onome što mi daje svrhu.

Upravo iz tog razloga pratim live stream svakog SpaceX lansiranja, pa čak i kad ne stignem pogledam naknadno. Od svega ostalog što nije SpaceX, bitnije znanstvene misije se ne propuštaju kao ni držanje za glavu u tuzi kada nema očekivanog signala novih sondi i rovera, jer svaki neuspjeh odgađa velika otkrića. Rado popratim i misije bogataša koji turistički pokušavaju napustiti zemljinu atmosferu zamišljajući sebe u istoj poziciji. Gotovo sam siguran, ne moram biti prvi Hrvat u svemiru, ali jedan ću definitivno biti!

Često i pretjeram u svojoj fascinaciji za svemirom pa nerijetko sudjelujem i financijski u crowdfunded misijama, donacijama, kupovini postera i kvadratnih centimetara solarnih jedrilica, upisivanjem svojeg imena u svemirske vremeplov kapsule. Moja fascinacija nije velika tajna. Pozadina mobitela mi je uvijek u svemirskoj temi, freebie t-shirts na temu Marsa mi je postala odjeća “za po kući”, pa onda logo, naziv i boje moje firme u tonu svemira i Marsa a od nedavno je Exevio i službeni partner CroCube-a, prvog hrvatskog satelita koji ide u svemir.

Nije mi prvi put da sam gurao firmu u tom smjeru s ESA i EU projektima koji se dotiču svemira na neki način ali do sada nije bilo sreće jer je ta pozicija ipak rezervirana za one koji su znanstveno dublje u tome, što i treba biti tako. Baš zato me posebno veseli CroCube misija, prva konkretna prilika da Exevio na neki način pređe zemaljsku granicu svemira.

Exevio će za CroCube napravili mobilnu aplikaciju putem koje želimo podignuti svijest i motivirati druge na interes za svemirskim granama znanosti. Putem CroCube aplikacije će korisnici moći pratiti sve detalje misije, od informacija o samom hardveru satelita, odbrojavanja i praćenja LIVE lansiranja sa SpaceX Falcon9 raketom do ispisa telemetrije uživo, novosti i edukacije kako napraviti svoju zemaljsku stanicu za čitanje podataka koje će CroCube iz orbite emitirati. Više o aplikaciji će se dodatno pisati na web stranicama CroCube-a.

Planiramo postaviti i svoju zemaljsku stanicu uz pomoć ekipe iza CroCube misije pa ćemo o tome pisati u naknadnim objavama. Posebno smo zahvalni EVO i Spacemanic organizacijama na povjerenju koje su uložili u nas. Zajedno i ekstatično navijamo za uspješnu budućnost Hrvatske u svemiru.


Podržite nas i Vi!

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh