Skip to content Skip to footer

Exevio izradio mobilnu aplikaciju CroCube

Kako je počelo naše prijateljstvo s riječkom tvrtkom Exevio?

Što je novo?

Mobilna aplikacija omogućava korisnicima da prate satelit u stvarnom vremenu, pružajući im detaljne informacije o njegovoj orbiti, trenutnoj poziciji, kao i podatke koje satelit prikuplja. Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje, čime se omogućuje široka dostupnost i pristup informacijama o CroCube misiji svim zainteresiranim korisnicima.

Jedan od ključnih ciljeva CroCube projekta je popularizacija znanosti i tehnologije među mladima te inspiriranje nove generacije hrvatskih inženjera, znanstvenika i inovatora. Kroz mobilnu aplikaciju, korisnici će moći pratiti svaki korak misije, od lansiranja do prikupljanja podataka, što će omogućiti bolje razumijevanje svemirske tehnologije i potaknuti zanimanje za STEM područja.

Osim praćenja satelita, aplikacija nudi i interaktivne sadržaje, vijesti o napretku misije te edukativne materijale koji će korisnicima pružiti dublji uvid u svemirske projekte i tehnologije. Na taj način, CroCube aplikacija ne samo da povezuje korisnike s prvom hrvatskom svemirskom misijom, već i educira i inspirira.

CroCube tim nastavlja s pripremama za lansiranje satelita, koje je planirano za listopad ove godine. U međuvremenu, mobilna aplikacija će omogućiti svima da budu dio ove povijesne misije i da iz prve ruke prate razvoj i uspjeh prvog hrvatskog satelita.

Aplikaciju jednostavnog naslova CroCube preuzmite već danas i pridružite se praćenju misije CroCube, prvog hrvatskog satelita, te podržite razvoj hrvatske svemirske industrije i tehnologije!

“Zahvaljujemo tvrtki Exevio na iznimnoj podršci koju su pružili misiji CroCube. Ne samo da su izradili mobilnu aplikaciju koja omogućava praćenje vijesti o našem satelitu u stvarnom vremenu, već su nas i financijski podržali te osigurali i neke dijelove za satelit. Osim toga, tvrtka Exevio pripremila je domenu doniraj.crocube.hr i omogućila plaćanje putem POS uređaja, što na značajno olakšava prikupljanje donacija. Njihova posvećenost i doprinos neprocjenjivi su za uspjeh ove misije.”

Daniela Jović, voditeljica misije CroCube.

Za još informacija, pročitajte članak ovdje.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh