Skip to content Skip to footer

Druženje sa Google Developer Groups u TMNT

Uzbudljiva kombinacija svemirskih avantura i razvoja mobilnih aplikacija očekivala je sve entuzijaste i znatiželjnike koji su se odvažili pridružiti timu CroCube, Exeviu i Google Developer Groups Zagreb na trosatnom događanju održanom u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.

Ovaj poseban događaj, održan na engleskom jeziku, omogućio je pristup širokoj paleti publike, uključujući pojedince iz različitih područja interesa, sve s ciljem istraživanja aktivnosti ove grupacije i tematike koja ih pokreće.

Događaj je bio prilika za sve zainteresirane da se upoznaju s našom misijom ali i da unaprijede svoje znanje o svemirskim tehnologijama.

Prezentaciju “CroCube: Svemirska misija koja mijenja perspektivu”, je vodila naša kapetanica, Daniela Jović. Posjetitelji su imali priliku otkriti kako su misije slanja nanosatelita u svemir omogućile demokratizaciju svemirske industrije te gdje Hrvatska stoji u tom pogledu. Kroz ovo izlaganje, doznalo se kako CroCube donosi tehnološki napredak i otvara vrata za sudjelovanje Hrvatske u globalnoj svemirskoj areni.

Nakon toga, Dorjan Cindrić iz Exevio-a održao je predavanje pod nazivom “Izazovi i inovacije u razvoju aplikacija za prvi hrvatski satelit”. Ovo zanimljivo izlaganje pružilo je uvid u izazove i prepreke s kojima su se suočavali programeri tijekom razvoja aplikacije za prvi hrvatski satelit, CroCube. Sudionici su imali priliku istražiti složenost inženjerskog procesa, naglašavajući ključne tehničke aspekte. Kroz analizu problema s kojima su se programeri suočavali, otkrili su kako su prevladali izazove kako bi stvorili funkcionalnu aplikaciju koja ne samo da prati satelit, već pruža i obogaćujući obrazovni i tehnički sadržaj.

Nakon zanimljivih predavanja, sudionici su imali priliku za umrežavanje i razmjenu ideja u opuštenoj atmosferi do kasnih večernjih sati.

Ovo nezaboravno svemirsko-developersko druženje predstavljalo je korak naprijed za sve koji su se odvažili sudjelovati u kreiranju budućnosti svemirskih tehnologija, dok su istovremeno osnaživali zajednicu programera i entuzijasta za svemirsko istraživanje u Hrvatskoj.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh