Skip to content Skip to footer

CHUI: Svemir ima novi pozivni!

Naši prijatelji iz eksperimentalnog jazz benda Chui ponovno su iznenadili svoju publiku i ljubitelje glazbe najnovijim singlom, “Svemir ima novi pozivni”.

Ovaj put, inspiracija je došla iz najviših sfera, budući da je ova pjesma himna prvog hrvatskog satelita CroCube!
Chuijeva pjesma koja je spoj nadahnutog zvuka i duboke simbolike, ugrađena je u memoriju satelita, na microSD kartici.

U članku na portalu muzika.hr doznajemo:

Kroz svoju glazbu, Chui se često dotiče tema svemira i znanstvene fantastike. “Chui, naša maskota je zapravo mali svemirac koji je sletio na Zemlju, naša glazba i priče naših skladbi često su povezane sa svemirom i znanstvenom fantastikom. Ovaj put mi Zemljani šaljemo satelit u svemir, pa smo htjeli da skladba koja će pratiti taj satelit ima više zemaljskih glasova koji će nas predstavljati u svemiru”, poručuje bend.

“Svemir ima novi pozivni” samo je najnoviji dodatak u impresivnom popisu “svemirskih” skladbi benda Chui. Njihova glazba već je posvetila počast klasici poput Star Treka s pjesmom “Iz kapetanovog dnevnika”, oda Star Warsu kroz “Silu”, pa sve do “Terminator theme” i “Eternautova tema”, posvećena kultnom argentinskom znanstveno fantastičnom stripu.

Nakon lansiranja CroCube-a, Chuijev singl će se širiti svemirom… a do tada, imamo privilegiju uživati u ovoj melodiji koja nas podsjeća na beskonačna prostranstva i čuda svemira.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh