Skip to content Skip to footer

Prva Poruka iz Svemira: CroCube Donosi Inspiraciju Antuna Branka Šimića

Odabrana prva svemirska poruka!

Pripreme za misiju CroCube dosegle su jedinstven trenutak odabira prve poruke koja će odzvanjati iz svemira. Odabrani citat dolazi iz pera poznatog pjesnika Antuna Branka Šimića: “Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!” – riječi koje otvaraju poznatu pjesmu “Opomena” iz zbirke “Preobraženja”.

Pri odabiru prve poruke koja će odjekivati iz CroCubea, odlučili smo uključiti našu zajednicu – članove tima i vjerne fanove na socijalnim mrežama. Upitavši ih za njihove prijedloge, iznenadila nas je dosljedna pojava poruke baš s ovim tekstom. Ovaj citat se svakako ističe svojom univerzalnom mudrošću i dubokim značenjem. Bio je to logičan izbor za prvu poruku našeg satelita, budući da odražava duh istraživanja, hrabrosti i sanjarenja koje smo željeli prenijeti u svemir.

Nadamo se da će ova poruka potaknuti razmišljanje, inspirirati snove, te povezati sve nas, bez obzira na našu zemaljsku poziciju, pod svjetlima nebrojenih zvijezda. Pratite nas u ovoj jedinstvenoj svemirskoj avanturi gdje riječi postaju most između naše zajednice i beskrajnih prostranstava svemira.

Uskoro se, dakle, nadamo uhvatiti na naše radio uređaje signal koji glasi:

Covjece, pazi da ne ides malen ispod zvijezda! Croatia is in space!

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh