Skip to content Skip to footer

CroCube Putuje: Integracija u Njemačkoj

CroCube, prvi hrvatski satelit, krenuo je na sljedeći korak svoje uzbudljive misije. Nakon spektakularnog predstavljanja u Zagrebu, satelit je sada na putu prema Njemačkoj, gdje će u Berlinu u tvrtci Exolaunch biti integriran. Ova faza označava ključni trenutak u pripremi CroCubea za njegovo buduće putovanje u svemir.

Tvrtka Exolaunch specijalizirana je za integraciju i lansiranje nanosatelita. CroCube će se pridružiti ostalim satelitima u deployerima, posebnim dispenzerima za nanosatelite, i drugim satelitima koji će zajedno putovati prema Američkom tlu. Ova koordinacija različitih svemirskih misija čini Exolaunch ključnim partnerom u procesu pripreme i lansiranja satelita poput CroCubea.

Nakon integracije u Njemačkoj, CroCube će s ostalim satelitima krenuti put Amerike. Tamo će se, uz pomoć tvrtke SpaceX, montirati na raketu Falcon 9. Falcon 9, ikonična raketa poznata po svojoj pouzdanosti, bit će nositelj za misiju Transporter 10 koja će poletjeti u svemir početkom ove godine.

U nadolazećim danima pažljivo gledajte naše socijalne mreže, kako bi pratili put naših timskih kolega: Daniele, Karla, Luke te naših pomagača i sponzora, Ante Medića iz Pulsar Labsa i Edija Budimilića iz Exevia, skupa s glavnim inžinjerom tvrtke Spacemanic, Marcela Frajta, koji će u narednim danima skupa obaviti ovaj novi zadatak!

Dok se CroCube priprema za svoje veliko putovanje, zajednica i stručnjaci diljem Hrvatske prate svaki korak s ponosom. CroCube ne predstavlja samo tehnički uspjeh, već i simbol hrabrog koraka prema svemirskom istraživanju koji će ostati zabilježen u povijesti hrvatske svemirske tehnologije.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh