Skip to content Skip to footer

CroCube i Tehnički Muzej Nikola Tesla pozivaju: Tjedan svemira!

Program:
U petak 6.10. već od 18 sati možeš s nama krenuti odbrojavati dane do lansiranja prvog hrvatskog satelita u svemir, na predavanju „Još malo do lansiranja – Novosti o satelitu CroCube“, s Danielom Jović, voditeljicom misije CroCube.

Karijerno ambiciozni i oni koji se nadaju Ljepšoj Našoj, uživat će u drugoj točci programa: „Svemirsko poduzetništvo u Hrvatskoj“, u kojoj se Danieli pridružuje autor, novinar i urednik Startup Reporta – Bernard Ivezić. Što se radi, što se tek treba napraviti i imamo li pravi vodič za putovanje do svemira, saznajte u diskusiji.

Kada je riječ o svemiru i astronomiji u Hrvatskoj, jedna osoba odmah pada na pamet. Razlog zbog kojeg su mnogi zavoljeli svemir, maštali o zvijezdama, zamišljali se u kostimu astronauta i sanjali planete – Ante Radonić, održat će predavanje o najnovijim istraživanjima i svemirskim misijama!

U pauzi možete protegnuti noge do svemirskog sajma i upoznati ljude koji u Hrvatskoj grade ono o čemu ste slušali na predavanjima.

Notch svojim DevCademyjem otvara priliku svima koje zanima development i pokazuje satelit za učenje – SchoolSat.

Uz njih će biti zagrebački Pulsar Labs, koji je osmislio i izradio prvi hrvatski cubesat modul Astrotron 1000 i riječka tvrtka koja razvija mobilnu aplikaciju za CroCube – Exevio.

Naravno, CroCube, prvi hrvatski satelit koji će letjeti u svemir će imati svoje mjesto, na kojem će biti u dijelovima.

Geek Garden je studio za virtualnu stvarnost kojem je osnovna misija približiti VR svim uzrastima i pritom se dobro zabaviti. A virtualnu svemirsku atrakciju na ovogodišnjem Tjednu svemira osigurava Geek Garden odmah s dvije projekcije: Svemirski let i Hod po Marsu

CroCube i tvrtke će biti u društvu članova Astronomskog Društva Beskraj, koji će predstaviti svoje najvjernije pomagače u promatranju neba – teleskope, i Hrvatskog Radioamaterskog Saveza sa svojim radio uređajima za satelitsku komunikaciju!

Program traje do 21h, stoga nema izgovora. Ne budi izuzetak, dođi u TMNT u petak!

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh