Skip to content Skip to footer

CroCube se družio sa Skepticima

Znanstvenicima, skepticima, humanistima i svima koji vole znanost i kritičko razmišljanje, odnosno Skepticima u pubu, pridružila se i Daniela – voditeljica CroCube misije.

U opuštenoj atmosferi kluba Sax u Palmotićevoj ulici, posjetitelji su mogli naučiti štošta o satelitima i svemiru. Počevši od Zemljinih orbita, preko povijesti satelita, do najznačajnijih i najvećih satelita današnjice. Naravno, glavna tema predavanja bili su CubeSatovi.

Tako su posjetitelji saznali kako su nastali, od kojih komponenti se sastoje i kako funkcioniraju, zašto je toliko zahtjevno pripremati satelite za svemir, ali i koje su to zemaljske komponente svemirskih misija.Nakon osnova lansiranja satelita u svemir, na red je došao segment o CroCube misiji i motivaciji iza pokretanja same misije.

Također, Daniela je objasnila kako će se CroCube ponašati jednom kada dođe u svemir te zašto smo izabrali komponente koje će biti u našem satelitu. Sve ovo i kako će se „peći“ naš satelit prije lansiranja pogledaj u videu!

Predavanja za javnost Skeptici u pubu organizira Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja i mi im se ovim putem zahvaljujemo na ovoj izvrsnoj prilici!

Do idućeg druženja!

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh