Skip to content Skip to footer

Devcademy i Notch – Iskustvo Putovanja prema Zvijezdama

Sjećate li se trenutka kada vas je jedna notifikacija preokrenula? Naš volonter, Jakov doživio je baš taj trenutak. Poruka je dolazila od ugledne zagrebačke softverske tvrtke Notch i donijela je pozivnicu za sudjelovanje u njihovom četverotjednom Devcademy programu.

Ovaj program je obećavao priliku za razvoj aplikacije povezane sa satelitom CroCube. Jakov, strastveni programer i član CroCube tima, nije čekao dugo da se prijavi za edukaciju ReactJS frameworka. Unatoč velikoj konkurenciji, uspio je osigurati svoje mjesto među samo 24 odabrana studenta.

Ubrzo su formirani timovi, s polovicom fokusiranih na front-end i polovicom na back-end programiranje. Svaki tim imao je podršku dva mentora, spremna pomoći u svakom trenutku.
Jakov se suočio s izazovom jer će edukacija trajati tijekom četiri tjedna kada je već planirao godišnji odmor. No, uspio je pronaći ravnotežu između druženja s prijateljima i rada na edukaciji.

Kroz intenzivnu edukaciju, Jakov je stekao neprocjenjivo iskustvo. Tijekom dvodnevnog Hackathona, radili su i spavali samo nekoliko sati dnevno kako bi završili projekt na vrijeme. Hackathon je bio kulminacija njihovog napora, iako nisu pobijedili, nije umanjio njihovu strast i radost.

Jakov zaključuje da je ukupno iskustvo na Devcademy programu bilo izvanredno. Zahvaljuje Anti, organizatoru edukacije, i svojim mentorima – Filipu, Zorani i Gabrieli na nevjerojatnoj podršci.
Ovim putem, Jakov izražava nadu u daljnju suradnju s Notchom. Njegovo iskustvo jasno pokazuje da su mogućnosti beskrajne kad se otvore vrata razvoju i napretku.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh