Skip to content Skip to footer

Podrška stručnjaka: Zdenko Uvalić

“Kocka je bačena! Svemirski sektor je lansiran u Hrvatskoj. Nebo više nije naša granica. Samo je mašta naše ograničenje. Svemirsko istraživanje je koncept koji dozvoljava velike snove. Ostvarimo naše
snove zajedno, gradimo svemirsku našu, bez granica. Molim vas, donirajte velikodušno, budite dio svemirske Hrvatske.

Svemir ima mogućnost da vam ponudi povrat na ulaganja, inovacije i uzbuđenje. Ako vam neko ponudi put u svemiru, nemojte pitati za kartu, samo se ukrcajte. Vaše donacije su “booster” na našem zajedničkom letu.”

Zdenko Uvalić

Zdenko Uvalić rođen je 1966. godine. Studirao je Aerospace Engineering na Sveučilištu Kingston u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje je stekao prvostupanjsku diplomu. Između 2001. i 2008. godine radio je u EADS Astrium kao glavni inženjer konstruktor za naprezanje, odgovoran za sve strukturne aspekte antenskih sklopova kako vojnim tako i komercijalnim telekomunikacijskim satelitima.

Godine 2007. pridružio se EADS Astrium’s Earth Observation Navigation & Science Odjel, gdje je radio na ExoMars rover programu kao Strukturni Arhitekt, odgovoran za projektiranje i validaciju strukturnih podsustava. Između 2009 i 2013. bio je odgovoran za sve tehničke i dizajnerske aspekte arhitekture strukturnih i mehaničkih podsustava Sentinel 5p satelita. Dobio je nagradu za izuzetan doprinos projektu.


U rujnu 2013. Zdenko je preuzeo dužnost višeg strukturnog inženjera u “Aircraft Research Association” (ARA) u Bedfordu, Ujedinjeno Kraljevstvo. Njegova zadaća je uključivala razvoj, uvođenje i verifikaciju inovativnih multifizičkih FEA, linearnih, nelinearnih metoda i simulacija, kao i poboljšanje generalne statičke I dinamičke analize naprezanja materijala modela u zračnim tunelima.

Godine 2015. vratio se u Airbus DS (bivši EADS Astrium) gdje je preuzeo ulogu Mehaničkog Arhitekta na programu Solar Orbiter kao I potporu drugim projektima u tijeku.
Zdenko je ovlašteni inženjer i član “Institute of Mechanical Engineers”, IMechE u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh