Skip to content Skip to footer

Podrška stručnjaka: Zoran Kahrić

“CubeSat ideja je počela prije 20-tak godina kao pristupačan put prema svemiru. Napokon CroCube je donio ovu ideju i u Hrvatsku i sada je na nama da napravimo ozbiljan posao. Rocket science je težak, ali će nam se sav trud i stečeno znanje vratiti u budućnosti. Ponosan možeš biti samo na napravljen težak posao – i ja sam siguran da ćemo svi biti ponosni kada CroCube proleti iznad Hrvatske.

Svemirska tehnologija je veliki dio današnje globalne ekonomije. Vještine koje se nauče radeći u svemiru se vrlo lagano mogu primijeniti u mnogim drugim granama ekonomije.”

Zoran Kahrić

Zoran Kahrić je rodom iz Zagreba, pohađao je školu u Virovitici te otišao na fakultet u Montreal. Diplomirao je elektrotehniku na Concordia University, kasnije magistrirao na Boston University. Radi u NASA Goddard Space Flight Center pored Washingtona DC od 2001. godine.

Za to vrijeme je radio kao radiation inženjer na selekciji i testiranju komponenti koje će ici u svemir. Nakon toga kao električni design inženjer na projektima SET, Aquarius, MMS. Potom je radio na testiranju i integraciji satelita James Webb, ICESat-2 i PACE te kao istraživač na novom CASALS satelitu.

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh