Skip to content Skip to footer

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!

Svjetsko prvenstvo nam je ponovno pokazalo kako strastveno možemo navijati i bodriti tim Hrvata, koji na globalnoj pozornici predstavljaju našu voljenu Hrvatsku.

Hrvatsko zajedništvo osvaja svijet.

Mali smo, nema nas puno, ali gotovo uvijek uspijemo pokazati svim „velikim igračima“ da nije bitna veličina i razvikanost. Odlučni smo, entuzijastični smo, hrabri smo i uzdignute glave gazimo stepenicama koje vode do najviših vrhova koje si zacrtamo. Nacija smo poznata po vrhunskim sportašima, uspješnim međunarodnim poduzetnicima, inovatorima bez kojih ne bi bilo moderne tehnologije koju danas uzimamo zdravo za gotovo.

Jedna mala iskra je omogućila čovjeku da se lakše suoči s vanjskim prijetnjama. Jedna mala sjemenka mu je omogućila lagodniji i stabilniji život. Jedan mali tranzistor je omogućio nepojmljivo rapidan razvoj civilizacije, a što će tek jedan mali satelit učiniti za Hrvatsku?

„Ne pitajte što zemlja može učiniti za vas, već što vi činite za nju“, rekao je John F. Kennedy.

Razvoj Hrvatske leži u znanosti, napretku, inovatorima, poduzetnicima, sportašima i „malim“ ljudima koji svakodnevno pridonose napretku i razvoju zemlje, znajući to ili ne.

Sudjeluj direktno u stvaranju stvarnog boljeg sutra, nemojmo pratiti prazna obećanja.

Dogurat ćemo negdje samo ako se uhvatimo posla i podupiremo one koji grabe prema napretku i kojima više ni nebo nije granica, kao što smo pokazali da možemo.

Svatko tko želi napredniju i bolju budućnost, može ju dobiti. Svaki građanin Hrvatske, može biti dijelom najambicioznijeg pothvata povijesnog značaja, u kojoj god mjeri to želi.

Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!

Antun Branko Šimić

Podrži CroCube na Croinvestu!

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh