Skip to content Skip to footer

CroCube u medijima: Novosti i zbivanja

Svemirski entuzijasti u Hrvatskoj imaju puno razloga za veselje jer je projekt CroCube privukao značajnu medijsku pažnju. Mediji i televizijske kuće ozbiljno prate ovaj inovativni projekt, a to samo potvrđuje koliko je svemirsko istraživanje postalo važno i inspirativno za lokalno stanovništvo.

Nedavno smo imali priliku vidjeti kako HRT, Hrvatska radiotelevizija, prati CroCube projekt. Emisija “Dobro Jutro, Hrvatska” posvetila je prostor ovom uzbudljivom pothvatu. Gledatelji su mogli saznati više o CroCubeu, njegovoj svrsi i što ovaj satelit znači za Hrvatsku. Bilo je očito da je projekt privukao znatiželju i podršku šire javnosti.

Nadalje, HRT je također pomogao u obilježavanju Tjedna svemira u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, gdje se održao niz događanja posvećenih svemiru. HRT je pomogao promovirati ovaj važan događaj, dajući publici priliku da se informira o najnovijim svemirskim dostignućima i istraživanjima.

Televizija N1 također je podržala projekt CroCube. U emisiji “Tajne svemira” voditeljica Tee Blažević spomenula je CroCube misiju, ističući njezinu važnost i obećavajući doprinos hrvatske znanosti i svemirskoj tehnologiji.

Ova pažnja medija prema projektu CroCube svakako je korak naprijed u popularizaciji svemirskog istraživanja u Hrvatskoj. Svaka od tih emisija i članaka omogućila je široj publici da shvati koliko je svemir fascinantan i kako lokalni talent i inovacije mogu doprinijeti globalnom istraživanju svemira. CroCube i Tjedan svemira u Zagrebu zajedno predstavljaju svjetlo na nebu koje obasjava put prema budućim svemirskim uspjesima.

Više pogledajte u galeriji i u video-snimci emisije Tajne svemira

Glavni gost emisije bio je Ante Radonić

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh