Skip to content Skip to footer

Pulsar Labs predstavlja: AstroTron 1000

Ante Medić i Dajgoro Labinac sa svojim su timom stručnjaka odlučili zaista ispisati povijest! – Upoznajte prvi hrvatski CubeSat modul tajanstvenog naziva AstroTron 1000:

AstroTron je sustav s trostrukim mikrokontrolerima i trostrukim senzorima koji je osmišljen kako bi revolucionirao jeftinu elektroniku u svemiru. Sa redundancijom i autonomnim radom.

Tri mikrokontrolera djeluju kao jedinstvena cjelina, provode sustavne testove i bilježe greške. Šest svjetlosnih senzora, uključujući dva skrivena senzora za mjerenje šuma.

Koristeći CSP protokol preko I2C, AstroTron je eksperiment u kojem se istovremeno ispituje izdržljivost mikrokontrolera, performanse svjetlosnih senzora i I2C matrica prebacivanja s arbitražnim krugom.

AstroTron ima za cilj postati pouzdana, ekonomična i jednostavna za korištenje platforma za Cubesatove koja podržava različite eksperimente. Njegove tri ploče nude senzore, mikrokontrolere s arbitražom i I2C povezivanje s inteligentnim mogućnostima zaobilaženja kvarova.

Sretni smo što imamo priliku izraditi modul koji će biti u sastavu CroCube i koji će biti lansiran u svemir, te prikupljati važne podatke o radu mikroelektronike u uvjetima visoke radijacije i ekstremnih temperaturnih uvjeta. Ovo je zasigurno prvi korak u stvaranju novih prilika za hrvatske tvrtke u sudjelovanju u svemirskoj ekonomiji budućnosti i sa nestrpljenjem iščekujemo dan kad će satelit započeti svoj put u svemir!

Ante Medić, CEO Pulsar Labs

Podrži ovu misiju i ti na Croinvestu te otputuj s nama u svemir!

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh