Skip to content Skip to footer

Podrška stručnjaka: Hrvatski radioamaterski savez

Jako je bitno, da ne samo šira javnost, nego i stručnjaci i institucije prepoznaju potencijal i važnost ovog tehnološkog projekta – lansiranje prvog hrvatskog satelita!

Zato nam puno znači, da smo dobili podršku i od Hrvatskog radioamaterskog saveza. Pismo predsjednika Hrvatskog radioamaterskog saveza, gosp. Rolanda Milina s naslovom „Podrška CroCube projektu“ prenosimo u cijelosti:

„Od samih početaka svemirske tehnologije radioamateri su uključeni u tu očaravajuću priču. Prvi radioamaterski satelit OSCAR 1 bio je lansiran 1961., 4 godine nakon prvog satelita uopće, Sputnika 1. Do danas je lansirano preko 150 radioamaterskih satelita od strane 30 zemalja.

Stoga sa velikim zanimanjem pratimo inicijativu kojoj je za cilj lansirati prvi hrvatski satelit CroCube. Koristi od takvog poduhvata su nemjerljive, mladi znanstvenici i oni koji će to tek postati preći će preko visoko postavljene ljestvice i tako utrti put drugima koji će se boriti sa još većim izazovima. Hrvatski radioamaterski Savez je živo zainteresiran za ovaj projekt i daje bezrezervnu potporu, a voljan je i uključiti se u realizaciju u okviru svojih mogućnosti.“

Pismo Predsjednika HRS

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh