Skip to content Skip to footer

ZAJEDNO U SVEMIR: CroCube partneri u putovanju

Misija da lansiramo prvi hrvatski satelit nije mala i jednostavna, a svako putovanje je bolje kada ga dijeliš s nekim. Stoga se nismo libili pozvati stručnjake i znanstvenike, tvrtke i institute, na razmjenu znanja i sudjelovanje u projektu!

Od samog početka, Adriatic Aerospace Association (A3) i Spacemanic daju potporu izgradnji i lansiranju CroCubea, što potvrđuju memorandumom. Spacemanic, slovačka tvrtka s bogatim iskustvom u izradi cubesatova i lansiranju istih, CroCubeu dobavlja potrebne komponente, pomaže s lansiranjem i razmjenom znanja.

Uz A3, hrvatski partneri su nam još i Institut Ruđer Bošković i Visoko učilište Algebra. IRB, najveći hrvatski znanstveno-istraživački centar, nam ustupa svoje prostorije na korištenje te ćemo njih koristiti za integraciju satelita. Algebra, obrazovna institucija fokusirana na izobrazbu stručnjaka u području softvera, nam omogućava da u njihovim prostorima razvijamo kod i postavimo zemaljsku stanicu.

Nedavno smo i službeno predstavili Exolaunch kao launch partnera pa će naša kockica odletjeti u svemir sa Space X Falcon 9 raketom!

Međutim, to će se ostvariti samo ako prikupimo dovoljno sredstava u crowdfunding kampanji na hrvatskoj platformi Croinvest. Zato te pozivamo da doniraš i pridoneseš lansiranju prvog hrvatskog satelita u svemir!

Ekipa CroCube i zastupnik IRB, gdin Mile Ivanda

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh