Skip to content Skip to footer

B:IT.con 2023 Konferencija: Daniela Jović o Svemirskoj Revoluciji i Prilikama za Hrvatsku

U subotu, 9. prosinca 2023., Bjelovar je bio domaćin najiščekivanije konferencije posvećene informacijskoj tehnologiji i tehnološkoj industriji – B:IT.con. Organizirana od strane Veleučilišta u Bjelovaru, ova konferencija okupila je entuzijastične sudionike iz područja IT-a i tehnologije kako bi razmijenili znanje, iskustva i razgovarali o najnovijim trendovima.

Središnji trenutak konferencije bio je keynote govor pod naslovom “Nanosateliti i Svemirska Revolucija: Prilike za Hrvatsku”, koji je održala Daniela Jović, voditeljica projekta CroCube. Domaćin Doma kulture Bjelovar pružio je inspirativno okruženje za ovu iznimno važnu prezentaciju.

Daniela Jović je svoje predavanje posvetila istraživanju dinamičnog svijeta nanosatelita i perspektivama svemirske industrije. Fokus je bio na najnovijim tehnološkim inovacijama, globalnim trendovima u svemirskoj industriji te prilikama za sudjelovanje i razvoj Hrvatske na tom području.

Tijekom predavanja, Jović je istaknula izazove s kojima se susreće svemirska industrija, ali je također naglasila prilike koje se otvaraju, posebice za Hrvatsku. Poseban naglasak bio je na misiji prvog hrvatskog satelita – CroCube. Sudionici su imali priliku saznati kako nanosateliti oblikuju budućnost svemirskog istraživanja i gospodarstva te koju ključnu ulogu Hrvatska može odigrati u tom procesu.

Rasprava je obuhvatila različite aspekte svemirskih tehnologija, od tehničkih inovacija do potencijala za gospodarski razvoj. Sudionici su postavljali pitanja, razmjenjivali ideje i izražavali svoje oduševljenje perspektivama koje su se otvorile pred Hrvatskom.

B:IT.con 2023 konferencija nije samo pružila uvid u najnovije trendove u informacijskoj tehnologiji, već je također potaknula razmišljanje o budućnosti svemirskih istraživanja i ulozi koju Hrvatska može imati u tom globalnom području. Daniela Jović i njezino zapaženo predavanje ostavili su snažan dojam na sudionike konferencije, potičući ih da razmišljaju šire i ambicioznije u pogledu tehnoloških dostignuća.

Na kraju, želimo izraziti duboku zahvalnost Prodekanu Zoranu Vrhovskom, glavnom operativcu ovogodišnjeg B:IT.cona, te cijelom organizacijskom timu i Veleučilištu u Bjelovaru na neizmjeranom doprinosu i posvećenosti koji su omogućili ostvarenje ove iznimno uspjele konferencije. Njihova posvećenost i napor u organizaciji ovog događaja stvaraju temelj za daljnji razvoj IT sektora u regiji.

Izvor: Zoran Vrhovski, Bjelovar Live

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh