Skip to content Skip to footer

Novi partner: Soldered

Poznajete li e-radionicu? Oni se sada zovu Soldered i novi su partner misije CroCube!

e-radionica je započela svoj rad još 2012. godine nudeći prilagođena rješenja rasvjete putem LEDica. Kasnije su kreirali prilagođene i zanimljive stvari s elektronikom – i izradili prvu pločicu s mikrokontrolerom koju su nazvali CROduino Basic. Sama pločica je Arduino kompatibilna, potpuno open-source (hardware & software) i proizvedena u Hrvatskoj. Uspješan projekt s puno proizvoda i tutoriala za “makere” nakon 10 godina dobio je novo ruho, te se sada zove Soldered Electronics.

Soldered Electronics je brand koji je želi omogućiti svakome da svojim rukama i znanjem stvara uređaje i sklopove na svoj način, sljedeći savjete i iskustvo drugih ili otkrivajući sam nove primjene i znanja u mikroelektronici. Njihov slogan je Making for Makers – oni su tu da ponude sve što makeru može trebati, na jednom mjestu.

Koja je točno uloga Soldered u projektu CroCube?

Osječka ekipa Soldered Electronics, koju zastupa mladi poduzetnik David Zovko, dogovorila je s CroCube timom da će naš projekt podržati izradom takozvanih PCB pločica. Radi se o tiskanim pločicama, iliti “motherboardovima” satelita. Na taj način, još jedna se hrvatska firma priključila misiji i nas izrazito veseli, što će ovaj projekt uključivati sve više i više perspektivnih igrača iz Lijepe naše!

Budi i ti dio ove priče te podrži CroCube na Croinvestu!

Ostavi komentar

Lansiraj se na vrh